Zomerse terras recepten

Ben jij al klaar om met je restaurant open te gaan voor terrasgangers? In de zomermaanden kunnen de terrassen snel vollopen, waarbij je bezoekers zo goed mogelijk wilt bedienen. Uiteindelijk wil je dat bezoekers tevreden zijn over het eten, drinken en de service. Om je alvast voor te bereiden op de zomer, hebben wij een aantal zomerse gerechten voor je opgesteld. 

Een kleurrijk recept

Wist jij dat kleuren daadwerkelijk invloed hebben op de beoordeling van een gerecht? Zorg er daarom voor dat er in die zomerse gerechten zoveel mogelijk kleuren te vinden zijn. Denk hierbij aan de drie verschillende kleuren paprika’s, maïs, tomaatjes en kruiden. Je kunt een echt feestje maken op een bord door slim om te gaan met ingrediënten en kleuren. 

Buitenlandse gerechten

Zorg dat je buitenlandse gerechten op het menu hebben staan, dit doet mensen namelijk denken aan vakantie. Dit hoeven geen moeilijke gerechten te zijn. Je kunt met de makkelijkste gerechten al een vakantiegevoel creëren bij je bezoekers. Gerechten die hiervoor geschikt zijn, zijn onder andere nacho’s, griekse salade, pasta’s of tapas. 

Fris en fruitig

In de zomer zul je merken dat meer mensen behoefte hebben aan frisse gerechten zoals salades. Je kunt hier goed op inspelen door meerdere soorten salades mee te nemen op het menu of door ook eens te kijken naar andere koude gerechten. Bijvoorbeeld een poké bowl of fruitmandjes.

Makkelijk en lekker

Zowel voor jou als horecaondernemer als voor de bezoeker gaat voorkeur uit naar makkelijke gerechten. Je zult merken dat ook bezoekers sneller geneigd zijn om een herkenbaar en makkelijke maaltijd te kiezen. Je kunt hierop inspelen door bijvoorbeeld meerdere soorten tosti’s aan de bieden of broodjes hotdog in diverse varianten. 

Je wilt natuurlijk dat je zoveel mogelijk bezoekers in minimale tijd kan bedienen. Dit wordt grotendeels beïnvloed door de keuken. Zorg er daarom voor dat de keuken onderhouden is en dat er grootkeuken reparatie wordt uitgevoerd voordat de terrassen op gaan. Dit kun je door Service Equipe Nederland laten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *