Werkzaamheden waar jij en ik niets van snappen

Het komt je vast bekend voor; je hebt een offerte aangevraagd en ziet allemaal prijzen en omschrijvingen staan waar je helemaal niets van snapt. “Moet ik daarvoor betalen?” en “Waarom moet ik er voor betalen dat ze mijn kant op komen”. Wij hebben een aantal werkzaamheden waarbij we allemaal vraagtekens zetten.

De auto

Wellicht is dit de meest voorkomende. Ieder jaar (of twee jaar) moet jouw auto APK gekeurd worden en er lijkt ieder jaar wel iets aan de hand. Daarnaast moet jouw auto ook reguliere beurten ondergaan. De distributieketting, de versnellingsbak, de bougies of de accu. We hebben geen idee welke werkzaamheden er gedaan (moeten) worden en weten eigenlijk ook niet goed of dit wel echt nodig is. Je kunt daarom zelf ook al enkele producten aanschaffen Denk bijvoorbeeld aan een vmf accu, die je zelf goedkoop kunt kopen via Accushoponline.nl.

Elektronica

Is jouw computer of laptop wel eens stuk geweest? Ken jij het beroemde Blue Screen? Dan ben jij ook wel eens bij een computerwinkel geweest. Eerlijk is eerlijk, het is ook lastig om een computer te maken. Er zijn tientallen onderdelen die, zonder enige reden, kapot kunnen gaat. De harde schijf, het geheugen, de processor, de videokaart of je netwerkkabel. Het klinkt allemaal logisch, maar het valt voor jou en mij niet te controleren of dit ook allemaal daadwerkelijk waar is. Vertrouwen op de specialist dan maar! 

Heb jij nog een mooi voorbeeld dat naast de auto of de computer perfect in dit rijtje kan passen? Laat het ons weten in de reacties. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *