Ken jij Nationaal Park Weerribben-Wieden? Het is een natuurgebied waar je ontzettend veel kan doen en zien. Naast dat het een prachtige omgeving is, kun je ook even je hoofd op iets anders zetten en activiteiten volgen. Het park is maar liefst 10.000 hectare groot en bestaat uit diverse natuurverschijnselen. 

Natuur

Nationaal Park Weerribben-Wieden vormt het grootste laagveen moerasgebied van Noordwest Europa. Op dit park vind je grote velden, sloten en rivieren, moerasbossen en trilvenen. Je kunt in dit natuurgebied onder andere dieren vinden als vuurvlinders, otters en de zwarte stern. Dit natuurgebied kun je zowel te voet, als fietsen of met de boot ontdekken. Omdat het een bijzonder natuurgebied is geven we je wel als tip mee om deze zo min mogelijk aan te tasten.

Activiteiten

Je kunt op dit park perfect een bootje huren en door de meren varen. Daarnaast kun je in deze meren en rivieren ook kano├źn of suppen. Je kunt zelfs een rondvaart doen door dit prachtige gebied. In het park kun je ook musea vinden, bioscopen, winkels of zwembaden. Voor de zakelijke mensen onder ons kun je ook in dit gebied vergaderen. Wij noemen dit bijzonder vergaderen nabij Zwolle. Voor de mogelijkheden kun je naar Weidevol.

Routes

Naast de activiteiten kun je ook een route uitstippelen waarbij je zowel de natuur als activiteiten kunt ontdekken in het park. Je kunt de routes te voet, met de fiets of varend volgen. Als je in de buurt overnacht, kun je er zelfs voor kiezen om een route te pakken die je in meerdere dagen kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *