Wat te doen bij ongedierte?

Als grootgrondbezitter krijg jij er de rillingen van: Ongedierte. Deze ongewenste beestjes maken het woon- en leefplezier in en rondom jouw huis vaak een stuk minder. Wat kan je doen tegen ongedierte? En wat moet je vooral niet doen. Wij vertellen het je graag in deze blog. 

Ongediertebestrijder inschakelen

Een ongediertebestrijder inschakelen is eigenlijk altijd de beste keus! Waarom? Een ongediertebestrijder heeft jarenlange ervaring en weet precies waar hij moet beginnen. Daarnaast kunnen sommige ongedierte gevaarlijk zijn. Denk eens aan een overvol wespennest. Als jij een wespennest wilt verwijderen, maak je daarmee de wespen boos. Als zij je aanvallen en je wordt meerdere keren gestoken kan dit enorm gevaarlijk zijn. Je kunt zelfs overlijden aan wespensteken. Daarnaast levert een ongediertebestrijder vaak een oplossing voor de lange termijn, waardoor het probleem vaak niet (of na lange tijd) terugkeert.

Onze tip: Stefan Steenhuis uit Kampen. Voor wespenbestrijding in Zwolle kun je hier meer lezen

Doe het zelf oplossingen

Wil jij geen ongediertebestrijder inschakelen? Dan zijn er natuurlijk een aantal tips om ongedierte uit je huis te krijgen. Heb je last van muizen of ratten? Dan kan je kiezen om zelf gemaakte muizen- of ratten vallen te plaatsen. Een wespennest bestrijden kan met gif (schuim of wespenpoeder), maar is erg gevaarlijk.

Voorkom ongedierte

Hoe kan je ongedierte voorkomen? Leef jij in een binnenstad dichtbij een restaurant? Dan kun je er nagenoeg niet veel aan doen. Het is belangrijk om je eigen huis en tuin schoon te houden. Ongedierte komt vaak op etensresten af en ruiken zoete dranken. Zorg er dus voor dat jij geen kruimels laat liggen en maak in de zomer net even iets vaker de tafel schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *