warm wonen

Vindt u uw woonkamer niet gezellig en warm genoeg? Wij helpen u op weg! Uw woonkamer kunt u namelijk met de kleinste dingen al warmer en gezelliger maken. Door het gebruik van de juiste kleuren, meubels, materiaal en verlichting creëert u een sfeervolle woonkamer.

Kleuren

Met de kleinste kleurverandering kan de sfeer al volledig omslaan in een ruimte. Wanneer u uw woonkamer warmer wilt maken is het van belang dat u warme kleuren gebruikt. Vermijd kleuren als blauw, wit en grijs. Dit wil niet meteen zeggen dat u deze kleuren nergens meer mag zien. Het advies is alleen om deze kleuren niet als basiskleuren te gebruiken. Kleuren die wel warmte creëren zijn bruine-, oranje- en gele tinten.

Meubels

Strakke meubels uiten zich als statig en soms zelfs zakelijk. Een landelijke stijl is perfect om een warmere woonkamer te creëren. In een warme woonkamer mogen dus best wat robuustere meubels staan zoals een grote hoekbank met grote zachte kussens. Hier passen kleinere salontafeltjes van hout perfect bij. Ook kunt u meer naar de romantische stijl gaan, waar een beige bank goed te combineren is met roze stoelen.

Wanneer u de woonkamer nog knusser wilt maken kunt u een vloerkleed neerleggen zodat alles in verbinding komt met elkaar. In een warme woonkamer hoort uiteraard ook een gashaard of houtkachel die voor zowel sfeer als warmte zorgt. Laat die wintermaanden maar komen!

Materiaal

Materiaal staat zowel in verbinding met kleur als met meubels. Wanneer u bijvoorbeeld strakke meubels heeft staan, kunt u dit compenseren met zachte stoffen. Dit kunt u toepassen op bijvoorbeeld accessoires als kussentjes en kleden. Daarnaast zijn hout en leer materialen die warm uiten. Gebruik wel de juiste kleuren in combinatie met dit materiaal!

Verlichting

In een woonkamer raden wij af om witte en felle lampen te plaatsen, dit maakt de woonkamer kouder. Het is verstandig om meerdere lichtbronnen te gebruiken die een gele tint kleur hebben. Een gashaard is hierin bijvoorbeeld perfect om licht en sfeer te brengen in een woonkamer.