Contactberoepen

Contactberoepen zijn sinds het begin van de Coronacrisis veelvuldig in het nieuws. Omdat het contactberoepen betreft, lopen zij meer risico om het Coronavirus te krijgen of door te geven. Daarom is het van belang dat hier duidelijke regels voor zijn opgesteld en dat er voldoende beschermende middelen zijn voor de verschillende branches. Maar welke beroepen behoren er eigenlijk tot de contactberoepen? In deze blog lichten we er enkele toe. Uiteraard zijn er meer contactberoepen, maar deze komen in onze volgende blog aan bod.

1. Kapper

De kapper was vaak te zien in interviews op de televisie en te horen op de radio. We raakten met z’n allen niet uitgepraat over de kapper. Maar wat doet een kapper precies? Een kapper is een haarspecialist die meerdere werkzaamheden uitvoert. Waaronder knippen, stylen, kleuren en bleken van het haar. Ook zijn er nog barbiers. Deze zijn naast het knippen van mannen ook gespecialiseerd in het bijwerken van baarden en snorren. Voordat je kapper, kapster of barbier bent, volg je eerst een kappersopleiding.

2. Fysiotherapeut

Ook de fysiotherapeuten behoren natuurlijk tot een contactberoep. Ongeveer 3 miljoen mensen brengen jaarlijks een bezoekje aan de fysiotherapieut. Dit geeft aan dat er veel fysiotherapeuten werkzaam zijn in Nederland. Een fysiotherapeut behandelt mensen die moeite hebben met bewegen door pijn in spieren of gewrichten, blessures of door een verkeerde houding. Door een bezoekje te brengen aan de fysiotherapeut kunnen de klachten snel verminderen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Fysiotherapie West.

3. Tandarts

Ook de tandarts behoort tot een van de vele contactberoepen in Nederland. De meeste Nederlanders brengen een bezoek aan de tandarts. Maar welke werkzaamheden voert een tandarts uit? De tandarts in Meppel zorgt ervoor dat ziekten en afwijkingen aan het gebit zoveel mogelijk worden voorkomen. Daarnaast behandelt de tandarts ziekten en afwijkingen. Zoals het trekken van tanden en het vullen van gaatjes.

4. Orthodontist

In het verlengde van de tandartsen liggen de orthodontisten. Maar welke werkzaamheden voert een orthodontist uit? Een orthodontist maakt gebruik van beugels om de stand van de tanden en kiezen te veranderen. Hoelang duurt een behandeling eigenlijk? Een behandeling duurt meestal twee tot drie jaar. Een beter gebit levert jou vele voordelen op waaronder beter kunnen bijten, praten, kauwen en ook lachen. Door een bezoekje aan de orthodontist te brengen, is dit ook voor jou mogelijk!