Tips bij het kopen van nieuw sanitair

Ben je van plan om binnenkort je douche of bijvoorbeeld badkamermeubels, dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel bespreken we het stappenplan wat je moet doorlopen bij de vernieuwing van je complete sanitair. Veel leesplezier!

Meten is weten

Voordat je überhaupt naar een douche of badkamermeubels kunt kijken, moet je eerst precies meten en weten hoe veel m² beschikbaar is. Op basis hiervan kun je zelf bepalen wat het meest verstandige is. Weet je niet hoe je zelf kunt meten? Houd dan rekening mee met de volgende punten:

  • Extra controle: probeer eerst zelf met een meetlint te meten. Op basis hiervan kun je een schatting maken van hoe veel je uiteindelijk kwijt kunt in de badkamer. Vraag vervolgens iemand in je omgeving of hij/zij ook nogmaals kan meten. Zo voorkom je slordige fouten.
  • Maak een schets: als je op papier een schets maakt, dan kan je precies zien en bepalen hoe veel m² je per badkamermeubel kwijt kan. Hiermee heb je concreet op papier een plan voor je zelf, voor als je naar producten gaat kijken.

Winkelbezoek

Ons advies is om langs een showroom te gaan en de producten zelf te bekijken. Neem ook je schets en afmetingen mee, zodat je ook een beter beeld erbij kunt schetsen. In de winkel heb je wederom een aanspreekpunt waarbij je vragen, zoals bezorging, de laatste trends, onderhoud e.d. kan vragen.

Met dit contact zorg je ook ervoor dat je met een zo goed mogelijk gevoel je nieuwe badkamer/douche kan laten bouwen!

Aanwezig zijn

Als je van plan bent om iemand of een groep de producten te laten bezorgen en te monteren, dan adviseer ik om zo veel mogelijk thuis te blijven. Dit zijn producten die je op een specifieke plek moet zetten en nadat alles ingesteld is, is het moeilijk en vrijwel onmogelijk om de positie te veranderen. Vooral als je een raam wil laten zetten, is het handig om ter plekke aanwezig te zijn zodat je mensen kunt aansturen.

Hopelijk hebben we jou middels dit artikel weten te inspireren om met een zo goed mogelijk gevoel van je nieuwe douche/sanitair te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *