Heb je een flink bedrag op je spaarrekening staan? Dan is het wellicht slim om een deel hiervan te investeren. De rente van de bank is op dit moment zo laag dat het bijna zonde is om je geld op je spaarrekening te laten staan. Er zijn veel verschillende manieren om je geld te investeren. In dit artikel zetten we een aantal investeringsopties voor je op een rijtje.

Investeren in jezelf

Bij het woord investeren denk je misschien al snel aan beleggingsfondsen of aandelen. Echter, het is ook mogelijk om je geld te investeren in jezelf en jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een cursus of het starten van een nieuwe opleiding. Deze investeringen zorgen voor persoonlijke groei en resulteren uiteindelijk (meestal) ook in meer inkomsten. Uiteraard kost deze manier van investeren wel veel tijd en moeite.

Beleggingsfondsen, aandelen of cryptomunten

Heb je geen zin om zoveel tijd en moeite in een investering te stoppen? Dan zou je kunnen investeren in beleggingsfondsen, aandelen of cryptomunten. Deze investeringsopties kosten over het algemeen minder tijd. Wil je bitcoin kopen? Dan is het natuurlijk wel verstandig om je goed in te lezen en de bitcoin koers goed in de gaten te houden. Helemaal vrij van inspanning ben je dus niet, maar het kost minder moeite dan het volgen van een nieuwe opleiding. 

Aflossen van schulden

Heb je nog openstaande schulden, waarvan je elke maand een deel aflost? Wanneer je een flink bedrag op de bank hebt staan is het wellicht slim om hiermee je openstaande schulden af te lossen. Denk wel altijd goed na over het bedrag dat je wil overhouden op je spaarrekening. Het is belangrijk om altijd een buffer achter de hand te hebben wanneer de wasmachine bijvoorbeeld kapot gaat.

Investeren in vastgoed

Bij het investeren in vastgoed zijn hoge rendementen te halen. Ook zijn er verschillende investeringsopties. Je zou een pand kunnen kopen voor de verhuur. In dit geval ben je zeker van een constante inkomstenstroom. Daarnaast is het ook mogelijk en een pand te kopen, deze op te knappen en vervolgens weer te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *