Op zoek naar een nieuwe auto? Kies dan voor elektrisch!

De elektrische auto is inmiddels  al behoorlijk lang op de Nederlandse markt te verkrijgen. Ondanks dat we allemaal weten dat deze auto’s een stuk beter voor het milieu zijn dan de auto’s met traditionele verbrandingsmotoren gaat de transitie naar elektrische auto’s nog lang niet snel genoeg. Juist omdat deze transitie nog niet snel genoeg gaat zetten we in deze blog alle voordelen van een elektrische auto voor je op een rijtje. We hopen natuurlijk dat je eerste nieuwe auto na het lezen van deze blog een elektrische auto zal zijn!

Actieradius

De actieradius werd veelal als een probleem van de elektrische auto gezien. Dit is anno 2021 echter bijna geen probleem meer te noemen. De moderne elektrische auto’s rijden namelijk gemakkelijk honderden kilometers. Neem bijvoorbeeld de Skoda Enyaq. Deze auto rijdt met gemak 500 kilometer tussen beide laadbeurten door. Om het maximale uit de actieradius te halen raden we je overigens wel aan om een laadpaal bij huis te installeren. Zo zit de batterij van de auto altijd vol met stroom als je deze nodig hebt en kun je dus met gemak 500 kilometer afleggen. Dit is overigens aan te raden als je de elektrische auto koopt. Als je kiest voor het Skoda Enyaq leasen, dan kun je vaak beter je werkgever vragen om enkele laadpalen op de parkeerplaats van de werkplek te installeren. 

Groene oplossing

De voornaamste reden om te kiezen voor een elektrische auto zit hem in de ecologische voordelen die deze auto met zich meebrengt. Doordat je niet iedere dag vervuilende stoffen de atmosfeer inblaast ben je actief bezig met de verbetering van ons klimaat. Dit is een probleem dat we alleen met z’n allen kunnen oplossen en het is dus ook ontzettend belangrijk dat ook jij je steentje bijdraagt. Het rijden in een elektrische auto is dan ook een van de meest impactvolle manieren om als individu bij te dragen aan het oplossen van het klimaatprobleem. Vind je een elektrische auto te duur in aanschaf? Dan kun je uiteraard ook gewoon kiezen voor het Volkswagen ID3 leasen. Zo betaal je iedere maand een vast bedrag voor de auto en hoef je niet in één keer een hoog bedrag voor de auto neer te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *