Is jouw huis veilig?

Thuis, de plek waar jij je het fijnste voelt. Maar voel jij je hier ook het veiligste? Er zijn een aantal dingen dingen waar je op moet letten omtrent veiligheid. Laat jaarlijks jouw brandblusser keuren, hang op verschillende etages rookmelders en overweeg een deurbel met camera. Wil jij meer informatie? Vraag dan eens advies aan de specialisten van Safetyserviceleusink.nl.

Inbraakveilig

In 2020 is er fors minder ingebroken: er werd 22% minder ingebroken dan het jaar daarvoor. Dit is een mooie daling, maar nog lang niet genoeg. Er zijn een aantal simpele tips om inbraak te voorkomen. Zodra je het idee hebt dat er een inbreker jouw huis binnentreedt, zorg er dan voor dat je geluid maakt. Maak lawaai, stamp op de grond en bel de politie.

Brandveilig

Zoals als eerder vermeld, is het belangrijk om de brandblusser te laten keuren en om rookmelders op te hangen. 1 op de 8 branden ontstaat in een apparaat. De grootste boosdoener is de wasdroger: zorg ervoor dat je de filters schoon houdt en dat je altijd thuis bent wanneer de wasdroger draait. Door zelf een brandblusser in huis te hebben, kun je beginnende branden blussen. Daarnaast is het slim om na te denken over een vluchtroute. De brandweer heeft verschillende tips over een vluchtplan bij brand. 

Licht

Het is van belang om voldoende licht in en rond het huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan sensorverlichting aan de buitenkant van jouw huis. Naast buitenverlichting is verlichting in huis net zo belangrijk. Een bewegingssensor op de overloop is handig, zo voorkom je struikelen. Ook kun je overwegen om de trap te verlichten: hoe meer veiligheid, hoe beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *