Het studentenleven is geweldig!

Staat jouw studentenleven op het punt van beginnen? Of ligt het juist al ver achter je. De kans is groot dat jij jouw studententijd als zeer plezierig hebt ervaren. Lees jij deze blog en gaat het voor jou juist nu beginnen. Dan hebben wij natuurlijk nog enkele tips voor je. Zo kun jij optimaal genieten van je tijd als student.

Waar ga je wonen

Okay, we beginnen even met een heikel punt. Een woning, een appartement of toch een kamer. De keuze is reuze. Toch? Helaas is dat hedendaags totaal niet het geval. Ga jij studeren in de grote stad, dan is het vinden van een woonruimte zeer lastig. Heb jij ook nog eens weinig te besteden, dan wordt het helemaal een lastig verhaal. Kijk eens bij projecten en projectinrichters. Zij hebben vaak kant en klare instapwoningen (zogeheten short stay) waarbij jij zelf niet meer jouw studentenkamer hoeft in te richten. Lees hier meer of kijk eens op de website van Instyle Concepts.

Geniet, maar vergeet je opleiding niet.

Zeker in het begin van de opleiding zal alles op je af komen. Studentenverenigingen, een nieuwe stad en vooral heel veel verleidingen. Geniet zeker van je tijd als student, maar vergeet niet dat je ook hier de basis legt voor jouw latere carrière. Je kunt iedere dag in de kroeg hangen en de lichten in de discotheek uitdoen, maar de volgende dag word je wel in de schoolbanken verwacht. 

Bijbaan

Probeer een bijbaan te vinden. Al is het maar voor een paar uur per week, het studentenleven is duur. Alles wat je bij verdiend kan je weer uitgeven aan … (oh nee, ons vorige tip was om dit juist niet te veel te doen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *