Eenzaamheid na overlijden van partner

Wanneer je partner komt te overlijden kan dit veel eenzaamheid met zich meebrengen. Het huis is ineens leeg, geen stem meer die je hoort en ook niemand waar je even je verhaal bij kwijt kan. In dit geval kan eenzaamheid een grote boosdoener zijn en zelfs zo erg worden dat je er zelf ook aan onderdoor gaat. Met deze tips proberen we je daarom op weg te helpen om deze eenzaamheid te minderen en die positiviteit in het leven te behouden. 

Wat voor een eenzaamheid? 

Kom er allereerst achter welke vorm van eenzaamheid de boosdoener is. Is dit het feit dat je niemand hebt om je verhaal mee te delen, is het meer de aanwezig aan van iemand of voel je opgesloten in je woning? Wanneer je erachter komt, weet je ook waar je hulp voor zou kunnen zoeken. 

Vind een maatje

Je kunt natuurlijk een maatje missen waar je het liefst de hele dag mee bent. Dit kan een persoon zijn, maar dit kan natuurlijk ook een huisdier worden. Een persoon kun je vinden door een gesprek aan te gaan met mensen om je heen. Je kunt naar een ouderen bingo gaan om daar contacten op te doen, maar je kunt ook iemand zo eens een keer in de supermarkt aanspreken. Daarnaast kan een huisdier ook veel leegte vullen. Het geeft ontzettend veel liefde en jullie raken aan elkaar gehecht. 

Verwerk het overlijden

Het is ook belangrijk dat je het overlijden in Utrecht verwerkt door hier rustig eens de tijd voor te nemen en jezelf ook die tijd te gunnen. De één verwerkt het sneller dan de ander en dat maakt het ook juist zo persoonlijk. Kijk ook voor meer informatie voor uitvaarten bij De Zwaan Uitvaarten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *