De voordelen van de Corona maatregelen

De wereld staat in brand, er heerst een pandemie. Gelukkig kan een mens zelfs in de moeilijkste periodes licht aan het eind van de tunnel zien. De corona periode lijkt bijna tot zijn eind te komen nu er een vaccin beschikbaar is. Met het einde in zicht kunnen we ons richten op de positieve lessen die we van de corona pandemie en de maatregelen kunnen leren. In deze blog de Corona voordelen die we halen uit het thuiswerken.

De voordelen van thuiswerken voor de werknemer

Na een stroeve start met slechte internet verbindingen en verkeerde werkhoudingen zijn de meeste werknemers inmiddels helemaal gewend aan het thuiswerken. In plaats van een half uur in de file staan een half uur langer in bed blijven liggen is natuurlijk een groot voordeel. Zeker nu bijna elke werknemer een door zijn werk gefinancierde thuiswerkplek heeft ingericht. Ook hebben veel werknemers inmiddels via een vakbond of werknemersraad een thuiswerk vergoeding afgedwongen. Tot slot heeft iedereen inmiddels wel een werkende online vergader programma als Teams of Zoom gevonden. Heeft het thuiswerken dan alleen maar voordelen? Vraag dat maar eens aan alle ouders die het ouderschap moeten combineren met hun fulltime baan. Thuisscholing wordt gezien als de grootste ergernis in de pandemie.

Thuiswerken wordt de nieuwe norm

In het nieuwe normaal zal thuiswerken eerder regel zijn dan uitzondering. Tijdens de Corona pandemie zijn naast veel werknemers ook werkgevers overtuigd geraakt van de voordelen die thuiswerken biedt. Zo kunnen bedrijven besparen op LED kantoorverlichting, op verwarming en uiteindelijk misschien zelfs wel op huur. Want als we met zijn allen vaker thuis werken, zijn er minder grote kantoren nodig. Er zijn zelfs bedrijven die er over nadenken helemaal geen eigen kantoor ruimte meer te hebben. Waarom zou je kantoor ruimte hebben als je ook op speciaal ingerichte flexplekken kunt werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *