De Mille Miglia

De Mille Miglia is de meest bekende rally ter wereld. Deze rally wordt ieder jaar gehouden in Italië, de deelnemers rijden van Brescia naar Rome en weer terug naar Brescia. De afstand die wordt gereden is altijd ongeveer 1600 kilometer. De route verandert ieder jaar. 

De rally is gebaseerd op de ‘echte’ mille miglia, dit was een race die werd gehouden op de openbare weg tussen 1927 en 1957. Deze race werd niet meer gehouden na 1957 doordat het te onveilig werd. In de rally mogen alleen auto’s rijden die tussen 1927 en 1957 gebouwd zijn. Auto’s die de originele race hebben gereden hebben voorrang bij de inschrijving voor de rally. 

De meeste deelnemers van de rally kunnen niet meedoen voor de winst, een auto krijgt namelijk meer punten als die ouder is. Ook is het eigenlijk niet de bedoeling dat een niet-Italiaan wint, daarom winnen eigenlijk alleen auto’s van voor 1932 die worden gereden door minimaal één Italiaan. 

In 1955 werd de snelste Mille Miglia ooit gereden, de Britse F1 coureur Stirling Moss voltooide de race binnen 10 uur en 8 minuten. Hij reed gemiddeld 157,5 km per uur met zijn Mercedes-Benz 300 slr. Deze auto is waarschijnlijk de meest waardevolle auto ter wereld. Er zijn meerdere mensen die meer dan 100 miljoen euro hebben geboden, Mercedes wil de auto echter niet verkopen. 
De auto’s die de huidige rally rijden hebben meestal een hoge waarde. Er rijden museumstukken rond die miljoenen waard zijn, maar er zijn ook auto’s waarbij de inschrijving voor de mille miglia meer kost dan de auto zelf. Door deze hoge waarde worden de auto’s met beveiligd autotransport vervoerd naar Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *