Coole hoeden voor mannen om deze zomer te dragen

Hoeden werden oorspronkelijk ontworpen om iemand tegen de zon te beschermen en stof van onze ogen te houden, maar hun doel is in de loop der jaren veranderd. Hoeden zijn een onmisbaar zomeraccessoire waarmee je je outfit van sportief en casual tot verfijnder en eleganter kunt maken. Hier zijn enkele coole zomerhoed heren die je deze zomer kunt dragen.

Zomerhoed heren in verschillende stijlen

Geen idee wat je kan dragen op een zomerse dag? Neem dan zeker een kijkje op onze website.

 • Vissershoed:
  Deze hoed was populair in de 19e en 20e eeuw, maar wordt nog steeds door veel mannen over de hele wereld gedragen, omdat het een echt cool accessoire is.
 • Trilby-hoed:
  Dit type hoed was in de jaren zestig behoorlijk populair. Het is vergelijkbaar met een fedora-hoed, maar het heeft een smallere rand en een kortere kroon. Geweldig voor een avondje uit in de stad.
 • Panamahoed:
  De hoed die het meest lijkt op een fedora is de panamahoed. Het grootste verschil zit hem echter in het materiaal: fedora’s zijn meestal gemaakt van wol, terwijl panamahoeden zijn gemaakt van stro of jipijapa.
 • Emmerhoed:
  Als uw zomer uitstapjes omvat om de natuur te verkennen, de flexibele, naar beneden aflopende rand van safarihoeden die u zeker zullen beschermen tegen de brandende zomerzon!

Wat typeert een goeie zomerhoed heren?

Uiteraard kies je best een zomerhoed heren die je graag ziet en past bij jouw stijl. Een zomerhoed beschermt je vooral tegen schadelijke UV zonnestralen. st je dat er ook zomerhoed heren bestaan die uitgerust zijn met een UV filter? Deze houden de felle zonnestralen tegen, wat goed is voor je hoofd en ogen.

Daarnaast is kleur ook belangrijk. Donkere kleuren trekken de zon aan. Misschien leg je liever de focus op het materiaal? Ga dan voor katoen of stro, stoffen die ademen of transpiratievocht makkelijk opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *