Commercieel administratief medewerker

Wie graag op allerlei manieren met veel mensen communiceert zal zich prima op zijn plaats voelen als commercieel administratief medewerker. In die positie zit je als een spin in het web. Je verbindt de klanten, de medewerkers buitendienst, de kantoormedewerkers van je eigen organisatie en de leveranciers met elkaar. Je doel is ervoor te zorgen dat alle commerciële activiteiten goed op elkaar worden afgestemd. Wie als commercieel administratief medewerker goed zijn best doet heeft interessante mogelijkheden om door te groeien. Bijvoorbeeld tot medewerker buitendienst of account manager. Maar ook als commercieel administratief medewerker verdien je een goed salaris.

Diverse taken

Het takenpakket van een commercieel administratief medewerker is behoorlijk groot. Hij adviseert klanten, werkt offertes uit, maakt afspraken met klanten, assisteert bij het opstellen van verkoop- en marketingactiviteiten, koppelt intern en extern personen aan elkaar, en is verantwoordelijk voor de afhandeling van klachten. Bij deze werkzaamheden past een klantvriendelijke houding en een no-nonsense mentaliteit. Het werk moet snel en foutloos worden gedaan. Dat betekent dat je als commercieel administratief medewerker de zaken altijd goed op de rij moet hebben, en in staat moet zijn om de juiste prioriteiten te stellen. Als je je werk goed doet betekent dit dat de verkoopafdeling betere resultaten haalt.

Praktische informatie

Er zijn diverse manieren om bij Fabius Opleidingen commercieel administratief medewerker te worden. Houd er rekening mee, dat de meeste cursussen ongeveer een jaar duren en dat je in die periode één dagdeel in de week klassikaal les krijgt. Daarnaast moet je nog geruime tijd besteden aan huiswerk. Met een baan als commercieel administratief medewerker kun je ongeveer € 2.050 bruto per maand verdienen. Je kunt ook kiezen voor een parttime invulling van deze baan. Al met al zijn er voldoende mogelijkheden voor de toekomst met een opleiding in deze richting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *